2011-06-01

Studenten

Idag tar många studenten - i alla fall här i Uppsala. Jag tog studenten i Hudiksvall 1985. Det var innan alla studentskyltar, det var när alla - både tjejer och killar - hade vita kläder, och det var 80-tal i frisyrer och mode. Studentmössor hade vi i alla fall - och sjöng studentsången gjorde vi också, precis som man gör idag.


 Jag åkte inte på lastbilsflak - jag åkte T-Ford - och jag var inte med på den fest som ordnades för oss inne i stan på kvällen. Jag valde istället att sätta mig i en långfärdsbuss med siktet inställt på Göteborg, och årets (eller kanske hela 80-talets) stora begivenhet:  en konsert med The Boss, Bruce Springsteen.


Klippet här är från Paris, men det var så det var i Sverige också, den där kvällen, när jag var med och hoppade sönder Ullevi i Göteborg. Kanonväder, kanonpublik och kanonbra show!!!! Den konserten blev legendarisk, och Patrik Isaksson sjunger om den i sin låt 1985:

"Du tog ett tåg och skulle åka någonstans
En arena fylldes, förväntningarna brann
På TV sa dom att han var en folkets man
Ut i luften sjöng han 'We were born to run' "
Jag tog visserligen bussen, men annars var det rätt. Det känns som om jag lever på  minnet från det där än idag. Direkt efter konserten satte jag mig på bussen hemåt och sent på natten någonstans längs vägen, spelade man en Springsteen-låt som också blev min favorit. Det är något visst med musik man hör på natten i en bil, buss eller annat transportmedel. Man blir ett med musiken, och efter denna otroliga upplevelse kom plötsligt hemlängtan krypande.


2 kommentarer:

  1. Thanks for sharing your best efforts, this blog really good and something different from others.....Keep it up good going man...

    SvaraRadera
  2. Thank you for your kind words.

    SvaraRadera